Ποιες είναι οι χρήσεις του αφυγραντήρα;

Οι χρήσεις αλλά και τα οφέλη του αφυγραντήρα είναι πολλές καθιστώντας τον πολύτιμη συσκευή για κάθε νοικοκυριό:

  • Καταπολέμηση υγρασίας στο σπίτι 
  • Καταπολέμηση μούχλας στις γωνίες και τα ταβάνια 
  • Στέγνωμα ρούχων – Τις βροχερές ημέρες, χρησιμοποιήστε τον αφυγραντήρα για να στεγνώσετε τα ρούχα σας μέσα στο σπίτι 
  • Υγιεινή – Ο αέρας χωρίς υγρασία είναι υγιεινός σε αντίθεση με τον αέρα που έχει υγρασία στον οποίο κρύβονται πολλές εστίες μικροβίων επιβλαβή για τον εαυτό μας αλλά και τους αγαπημένους μας 
  • Εμποδίζει την εμφάνιση αλλεργιών

Αφυγραντήρας: Κινηθείτε έξυπνα. Μειώστε έως και 20% τα έξοδα Θέρμανσης

Το πρόβλημα της υγρασίας είναι γνωστό σε όλους μας. Η ελλιπής μόνωση των κτιρίων, καθώς επίσης και η αδυναμία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στο κόστος της θέρμανσης, έχουν κάνει το πρόβλημα της υγρασίας ακόμα πιο εμφανή τον τελευταίο καιρό.

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε αισθανθεί ότι το κρύο μέσα στο σπίτι μας είναι ποιο έντονο απ’ ότι έξω; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε ξυπνήσει με τα σεντόνια και τα σκεπάσματα να είναι νωπά από την υγρασία; Ή τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα (ακόμα και οι τοίχοι) να είναι βρεγμένα από την υγρασία; Τα τελευταία χρόνια, τα νοικοκυριά αδυνατούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για το κόστος της θέρμανσης. Οι καιροί της σπατάλης και της περίσσιας θέρμανσης έχουν περάσει και πλέον τα χρήματα που επενδύουμε πρέπει είναι υπολογισμένα σωστά και με ακρίβεια για να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε ζεστό σπίτι, χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό της θέρμανσης.

Πως μπορούμε να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης και να καταπολεμήσουμε την υγρασία στο σπίτι; Η λύση είναι ότι θα πρέπει να τα θεωρήσουμε 2 ξεχωριστά προβλήματα και να βρούμε λύση για το κάθε ένα ξεχωριστά. Είναι γεγονός ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ζεσταθεί ένα σπίτι που δεν έχει υγρασία απ’ ότι ένα σπίτι με υγρασία. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει πρώτα να απομακρύνουμε την υγρασία από το σπίτι μας και μετά να το ζεστάνουμε. Με την χρήση του αφυγραντή (για την καταπολέμηση της υγρασίας) και οποιασδήποτε μορφής θέρμανσης (για την καταπολέμηση του κρύου) μπορούμε να επιτύχουμε το ζητούμενο αποτέλεσμα. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα έξοδα θέρμανσης μπορούν να μειωθούν έως και 20% όταν στον χώρο δεν υπάρχει υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος λειτουργίας αλλά και απόκτησης του αφυγραντή, στις περισσότερες περιπτώσεις θα αποσβεστεί μέσα σε λίγους μήνες.

Tag:www.inventoraircondition.gr