Για κανέναν δεν αποτελεί ευχάριστη συνθήκη το σιδέρωμα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο προϊόν, αυτό που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου και ταυτόχρονα κάνει το σιδέρωμα πιο εύκολο και ευχάριστο, υπάρχει πιθανότητα να το λατρέψεις! Ναι! Καλά διάβασες! Να το λατρέψεις!

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην επιλογή του σίδερου.  

1. Ανοιχτής ροής ή κλειστής ροής;

Κλειστής ροής : Τα συστήματα ατμού που έχουν μπόιλερ με βαλβίδα παράγουν τον ατμό στο μπόιλερ Αν χρειαστεί να ξαναγεμίσετε με νερό, θα πρέπει πρώτα να κρυώσει το μπόιλερ ώστε να ανοίξει η βαλβίδα.  

Ανοιχτής ροής : Το γέμισμα του δοχείου νερού στις γεννήτριες με σύστημα refill (ανοιχτής ροής) μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Αυτό συμβαίνει γιατί το δοχείο νερού είναι ξεχωριστό από το μπόιλερ στο οποίο παράγεται ο ατμός.

άρα... Λιγότερο χάσιμο χρόνου για την αναπλήρωση του νερού!

2. Μεγαλύτερη ποσότητα ατμού.

Οι γεννήτριες ατμού, παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα ατμού, η οποία κατά κανόνα ξεπερνά τα 4,5 bar και μπορεί να φτάσει έως και τα 7,5 bar. Αυτό σημαίνει, πως τα ρούχα σιδερώνονται άψογα με μόνο ένα πέρασμα. 

3. Μικρότερο βάρος.

Οι γεννήτριες ατμού έχουν λιγότερο βάρος στο σίδερο σε σύγκριση με τα συστήματα ατμού. Πρακτικά αυτό σημαίνει λιγότερος κόπος και κούραση αλλά και μια μόνιμη λύση σε νοικοκυρές που παρουσιάζουν προβλήματα στα χέρια τους όπως πχ. τενοντίτιδα, αρθρίτιδα κ.α.

4. Συλλέκτης αλάτων

Οι περισσότερες επώνυμες γεννήτριες ατμού, διαθέτουν ειδικό συλλάκτη αλάτων, γεγονός που μακραίνει τη διάρκεια ζωής τους, καθώς ο καθαρισμός τους δεν είναι πλέον δύσκολος για τη νοικοκυρά. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθαρισμός γίνεται στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.